Grillad kycklingklubba med ugnsbakad ratatouille
4 portioner
Tillagningstid: Ca 40 min varav 25 min i ugn
4 kycklingklubbor
Kryddning till kycklingen:
1 tsk paprika pulver
1 tsk oregano
Salt & peppar
2 rödlökar (gärna färska)
2 paprikor i lika färger
1 grön squash
1 aubergine (äggplanta)
4 tomater
Olja
Flingsalt
1 knippe färsk timjan
Ev. smaksatt creme fraiche el. Yoghurt
Gör så här:
Krydda kycklingklubborna väl runt om och lägg på bakpappersklädd långpanna. Sätt in plåten i 225° C i ca 10 min.
Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar, förutom tomaterna som kan vara hela el. delade om de är stora. Ringla olja över grönsakerna och blanda tills alla ytor är täckta med olja.
Ta ut plåten med kycklingen och lägg grönsakerna bredvid. Strö över flingsalt och grovt hackad timjan. Sätt in plåten igen i ca 25 min tills både kycklingklubbor och grönsaker är klara. Servera en kall sås till.
Smaklig måltid !
Källa: Kronfågel