Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

thaisallad4 port

Mangon ger den här rätten extra frisk smak och färg. Är mango inte i säsong går det lika bra med tinade mangotärningar från frysen.

300 g fullkornsnudlar eller pasta

Färsröra:

6 stänger vårlök eller en bit purjolök

400 g nöt-, kyckling-, eller vegofärs

1 msk rapsolja

ca 3 msk japansk sojasås

1 tsk sambal oelek

2 klyftor vitlök

2 msk riven, färsk ingefära

1 mango (alternativt 250 gram fryst i tärningar)

4 morötter

3 tomater

1 gurka

Marinad

2-3 msk lime- eller citronsaft

1 msk fisk- eller sojasås

3 msk färsk koriander

3 msk osaltade cashewnötter

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men utan salt eftersom resten av rätten ger så mycket smak. Häll av i durkslag och häll kallt vatten över.
  2. Ansa och skär vårlök eller purjolök i strimlor. Stek tillsammans med färsen i olja i en wokpanna, till dess färsen är genomstekt. Tillsätt sojasås, sambal oelek, hackad vitlök och riven ingefära och koka ihop 5 minuter under omrörning. Låt svalna medan salladen tillreds.
  3. Skala mango och skär i bitar. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skär tomaterna i klyftor och gurkan i små tärningar. Blanda mango och grönsaker i en skål. Rör ihop ingredienserna till marinaden och vänd ner i salladen.
  4. Blanda ihop alltsammans och pynta med koriander och cashewnötter.

Rätten innehåller 675 kcal, 36 g protein (21E%), 26 g fett (34 E%) och 72 g kolhydrater (45 E%) per portion.

 

Receptkälla: Livsmedelsverket, nyckelhålet