Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Upphettning
Hetta upp maten ordentligt, helst till +70 grader C i minst fem minuter både när du lagar mat eller värmer rester.
Varmhålla mat
Om du måste hålla maten varm, gör det under så kort tid som möjligt, helst inte längre än två timmar och på en temperatur på minst +60 grader C. Undvik att blanda nylagad mat med rester.
Kyl maten snabbt
Låt inte maten stå framme i onödan och kyl mat som ska sparas så fort som möjligt. När man kyler ner mat är det viktigt att det går snabbt – ett enkelt sätt är att sätta ner grytan/kastrullen i kallt vatten. Rör om då och då så kyls maten ner snabbt.
Artikelns sökord
Matlagning, matlagningstips, upphettning