Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Koka soppa på en spik!

Talesättet att koka soppa på en spik innebär att vi i stort sett kan koka soppa på ingenting! Ja, det är väl en sanning med modifikation – men andemeningen är att vi kan koka soppa på det som finns hemma i kylskåpet eller skafferiet, och på det sättet få en mycket billig och bra måltid. Soppa kan också vara ett utmärkt sätt att ta vara på grönsaker och rotfrukter som annars riskerar att behöva slängas. Toppa soppan med krutonger, solroskärnor, bönor, rester av lite kött, örtolja, ägghalvor eller något annat som passar i soppan. Och soppa är väldig tacksam att kombinera med små rester och annat du kan ta tillvara på ett smakligt sätt.

Ta t ex linssoppa, ärtsoppa, potatis- och purjolökssoppan eller rotsakssoppan som är fullmatade med vitaminer och mineraler – men som inte kostar mer än några kronor. Glöm heller inte allt från naturen som går bra att koka soppa på, till exempel nässlor och svamp.

Soppa både till vardags och fest
Soppa är både prisvärd vardagsmat och kan dessutom vara fantastisk festmat. Basera soppan på en god buljong och rotsaker, grönsaker, lökar och baljväxter. Den som vill ha soppan mer mättande tillsätter potatis, pasta, ris, gryn och lite baljväxter. Servera gärna med ett riktigt gott bröd till. Eller varför inte göra en härlig varm macka!

Toppa soppan med smak, konsistens och färg
Gör soppan extra festlig och spännande genom att toppa den gräddfil, aioli, krutonger, rostade frön, kokos, örtolja, stekt svamp, rostade kikärtor, strimlad skinka, några räkor eller riven lagrad ost. Det ger extra smak och konsistens samtidigt som det ser trevligt och aptitligt ut.

Laga t ex denhär goda ramensoppan 

I vår receptbank hittar du många andra och varierande recept på soppor. Fyll i soppor när du söker i vår receptbank så får du en hel lista! 
Prova gärna våra goda recept>>>

Artikelns sökord
Laga soppa, soppor, soppa, laga soppor, koka soppa, koka soppor