Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Livsmedel

Livsmedel är medel till liv! Visst låter det fint! Och det är precis så det förhåller sig för det är så finurligt anordnat att kroppen består av precis samma näringsämnen som vår mat. När vi växer och ersätter gamla celler så är det från maten vi får materialet. Så det gäller att bygga med rätt virke!

Under ett helt liv äter vi och dricker 70 ton mat och dryck. Varje år äter vi ca 1000 måltider. Det spelar ingen roll hur bra vi är på att laga mat om vi inte väljer våra råvaror med omsorg. Bra mat är en fråga om livskvalitet. Vi behöver smakupplevelser från mat som har ett innehåll.

Att laga mat från grunden med naturliga råvaror och utan onödiga tillsatser är enkelt. Maten smakar mycket godare - både för gommen och för samvetet - om vi vet exakt hur den är tillagad. Matlagning handlar också lika mycket om hälsa som om miljö och smak. Genom att välja råvaror som är odlade med hänsyn till vår natur får vi äta mat som smakar mer och godare. Vi har ett stort utbud av fantastiska råvaror i våra butiker. Lär dig mer om alla våra härliga svenska råvaror och vilken tid på året de är som allra bäst.