Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Kyckling, kalkon och gås är exempel på matfågel. De ger ett omtyckt och lättanvänt kött som lätt kan varieras till ett bra pris varför de har fått en ökad populäritet under senare år.
Fågel har ett allsidigt sammansatt kött som ger oss många näringsämnen, t ex högvärdigt protein, mineraler samt flera vitaminer.
Fågel är förhållandevis klimatsmart att producera.
Det är viktigt att handskas och tillaga köttet rätt för att få ett säkert kött, oskadliggöra bakterier och minska rrisken av kontaminering (spridning av mikroorganismer).
Läs gärna mer här på hungrig.nu. under Livsmedel/Fågel
Sök recept i vår receptbank
Andra bra källor:
WWFs köttguide (om bra miljöval)
Livsmedelsverkets råd om säker hantering av fågel
Svensk fågel (tillagning, recept)