Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »4 portioner
Väldigt gott och enkelt att laga. Lax är fylld av d-vitamin som vi behöver fylla på med, inte minst under den mörka delen av året.
500-600 g laxfilé (gärna en stjärtbit), skinnfri
2-3 dl matlagningsgrädde (ca 15%)
2 msk viltfond med kantarell
2 msk lingonsylt
1 tsk timjan
salt, peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Vispa samman grädde, viltfond, lingonsylt och timjan. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över laxen. Gratinera ca 20 min i ugnen. Använder du mattermometer brukar laxen vara som bäst runt 52 grader i tjockaste delen.
Servera med pressad, kokt potatis och säsongens grönsaker. Garnera gärna med några frusna hela lingon.