Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kardemumma panna-cotta med äpplekompott

1½ dl grädde
1½ dl matlagningsyoughurt
2 st gelatinblad
50 g socker
2 st krossade kardemummakärnor

Kompott:
4 st äpplen
2 dl socker
1 dl vatten
kanelstång
stjärnanis
saft och skal av lime


Gör så här:
Koka upp grädden, kardemumman och socker. Tag i gelatinet, låt svalna något och tag i youghurten. Häll upp i lämpliga glas för servering, ca 1 dl per person.

Skala och kärna ur äpplena, skiva i mindre klyftor. Koka upp vatten, socker, kanel, stjärnanis med äpplena. Tillsätt limen. Låt svalna. Häll äpplena som ett lock över panna cottan.

Servera med en grillad sockerkaka.