Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Knäckig rabarberpaj, ca 6 portioner

ca 500 g rabarber (ca 1 liter skuren)
1 ½ msk potatismjöl

1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör & rapsolja (eller annat flytande matfett)
ca 1 ½ dl ljus sirap


Gör så här:

Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl och skaka formen så att potatismjölet fördelas över bitarna.

Blanda socker, vetemjöl och bakpulver. Rör i flytande matfett till en smulig deg. Fördela över rabarbern. Ringla över sirap i ett rutmönster. Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Servera med glass eller vaniljsås eller lättvispad grädde.


Tips!
Pajen är knäckigast nygjord!