Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Grilla kyckling

I en SIFO-undersökning har man frågat 1 000 slumpmässigt utvalda svenskar om deras grillvanor. Kyckling är den näst populäraste grillrätten, endast fläskfilén ligger före.
– Kycklingkonsumtionen ökar hela tiden och nu avspeglas det också i våra grillvanor. Alltfler upptäcker att det fettsnåla och mer nyttiga vita köttet även passar utmärkt till grillning, säger Maria Donis, VD Svensk Fågel.

– Undersökningen visar också att kyckling är en favorit i städer och tätorter. Och i södra
Sverige är kycklinggrillning populärare än i norr. Göteborg är Sveriges kycklinggrillfäste – här har 21 procent kyckling som grillfavorit. Det finns också en tendens att ju högre utbildning, desto mer kyckling grillar man. Att kyckling är så starkt i åldern 30 till 49 år kan bero på att här finns många barnfamiljer och barn älskar ju som bekant kyckling.

– Att äta är det näst största nöjet i livet och bra råvaror är A och O. Närproducerad svensk kyckling som man vet var den kommer ifrån är en självklarhet, säger boxaren och matälskaren Paolo Roberto som på bilden ovan grillar svensk kyckling.