Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »4 kycklingfiléer
Marinad:
1 dl rapsolja
1 dl äppelcidervinäger
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl aprikosmarmelad
1/2 dl flytande honung
1 msk curry
2 tsk tabasco
salt
Gör så här:
Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Lägg i köttet i marinaden och låt marinera 2-4 timmar i rumstemperatur. Vänd köttet efter halva tiden. Trä upp varje kyckling längd på ett grillspett. Grilla kycklingspetten över glöd tills de är genomstekta, ca 5 minuter på varje sida. Servera med paprika- och mangosåsen och nykokt färskpotatis.
1/2 gurka
1 röda paprikor
1 mango
1 liten rödlök
1 dl matlagningsyoghurt
tabasco
salt
Gör så här:
Skala gurkan och ta bort kärnorna. Mixa alla grönsakerna i en matberedare. Tillsätt matlagningsyoghurt och smaka av med tabasco och salt. Låt såsen mogna i kylskåp före servering.