Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Quorngryta med svamp och paprika, 4 portioner

1 msk matfett
1 gul lök
100 g färska champinjoner
1 röd paprika
2 ½ dl grönsaksbuljong (½ buljongtärning + vatten)
300 g grytbitar av quorn
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
½ tsk oregano
1 dl vatten + 1½ msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl matlagningsgrädde
salt, mald svartpeppar


Gör så här:
Smält matfettet i en stor gryta.

Hacka den gula löken och strimla champinjoner och paprika.

Fräs grönsakerna i matfettet. Lägg i quornbitarna och stek med ett par min.

Tillsätt vatten, buljongtärning, vitlök, tomatpuré och oregano. Rör om.

Blanda vatten och vetemjöl till redningen – tillsätt under omrörning. Låt koka ca 5 minuter.

Dra av grytan från plattan och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och grönsaker.