Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »3 st kycklingfileér
½ dl finstrimlad purjolök
Sås:
2 ½ dl vatten
½ hönsbuljongtärning
2 msk farinsocker
2 msk rapsolja
1 msk vinäger
1msk fransk senap
2 msk soja
Redning:
½ dl vatten
1 msk potatismjöl el majsstärkelse (Maizena)
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Blanda alla ingredienserna till såsen i en låg, vid panna.
Låt såsen koka upp och vispa så att allt blandas, lägg i kycklingstrimlorna och purjolöken. Låt koka under lock i ca 5 min.
Skaka ihop redningen i en redningsbägare och häll den i en tunn stråle ner i grytan under omrörning. Låt alltsammans koka upp. Tag grytan från värmen.
OBS!
Potatismjölet tål bara ett uppkok.