Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Rostade pumpakärnor som snacks

Detta är ett smakrikt och krispigt snacks som du enkelt kan göra själv av kärnorna i färsk pumpa. Smaksätt med kryddor som du själv gillar. Du kan rosta i ugnen eller i stekpanna. Goda som snacks eller att strö över sallad.

Pumpakärnor
Lite raps- eller olivolja
Lite salt
Valfri kryddor som t ex garam masala, curry, paprika, gurkmeja eller tacokryddor (tacokryddor innehåller ofta redan salt)


Rosta i ugn: 
Sätt ugnen på 125 grader. 
Skölj kärnorna rena från hinnor och låt dem torka på ett hushållspapper. 
Lägg kärnorna i en långpanna i ugnen och rosta i ugnen i ca 45 minuter. 
Droppa på lite favoritolja, salta ochkrydda eventuelt med andra kryddor.

Rosta i stekpanna
Skölj kärnorna rena från hinnor och låt dem torka på ett hushållspapper. 
Lägg kärnorna i en stakpanna tillsammans med lite olja. Rosta på medelvärme i 5-10 minuter eller tills kärnorna känns torra. Sänk gärna värmen så det inte bränner. Mot slutet tillsätts kryddor som ofta får god smak av lite fett och värme.