Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Rostbiff är en klassiker på buffébordet. För att variera tillsätter vi en fräsch marinad på rostbiffskivorna. Du kan antingen köpa färdigstekt rostbiff eller tillaga själv.
1 kg rostbiff eller innanlår
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Marinad:
½ dl vinbärssaft eller gelé
2 msk vinäger
1 dl olja
(1 dl bär)
Bladpersilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg rostbiffen på ett ugnssäkert fat, salta och peppra. Stick in en köttermometer.
Ugnsstek köttet i ca 1 ¼ timme tills innertemperaturen är 55-60 grader. Låt köttet kallna.
Skär rostbiffen i tunna skivor och lägg upp på stora fat. Salta och mal över svartpeppar.
Blanda limeskal, limesaft och chilihack med rapsolja. Rör samman ingredienserna till marinaden och häll den över skivorna.
Dekorera med persilja och ev bär.