Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »1 stor kyckling, ca 1,5 kg
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 stort paket Philadelphia creme cheese
1 knippa persilja
1 tsk curry
½ tsk timjan
1 tsk salt
1-2 krm malen svartpeppar
Till pensling:
Smält matfett
Kinesisk soja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form. Gör rent kycklingen inuti. Skölj den och torka den väl.
Skala och hacka löken. Skölj och hacka persiljan. Blanda lök och persilja med ost och pressad vitlök. Tillsätt kryddorna. Det går snabbt att blanda fyllningen i matberedaren med kniven monterad.
Fyll kycklingen med ostkrämen. ”Sy” ihop den med tandpetare och bind upp den. Lägg kycklingen i formen och pensla med smält matfett blandad med kinesisk soja. Salta och peppra utvändigt. Ställ in formen på nedersta falsen i ugnen och stek kycklingen i ca 1-1 ¼ timme. Kycklingen är färdig när köttet är genomstekt och köttsaften är klar utan rosa inslag.