Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Pajen passar som ensamrätt till lunch eller vickning och räcker då till fyra. Som förrätt räcker den till åtta. Kan serveras varm eller kall.
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g matfett
3 msk vatten
Fyllning:
150 g rökt lax i tunna skivor
1 pkt hel spenat
2-3 dl riven, lagrad ost
2 dl mjölk
3 ägg
2 dl Kesella Gourmet
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smula matfettet i mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg med vattnet. Tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 min.
Lägg hälften av den rivna osten i pajformen. Täck med laxskivorna skurna i strimlor. Pressa ur den mesta vätskan ur spenaten. Strö på resten av osten.
Blanda ihop mjölk, ägg, Kesella och peppar. Häll den över fyllningen. Grädda pajen i ca 30 min eller tills fyllningen stannat.
Servera med bröd och en sallad gjord på färska skivade champinjoner, finhackad rödlök och vinägrettdressing.