Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Detta är en mycket god rätt på rostbiff som kan förberedas. Rostbiff kan du steka själv eller köpa butikens färdigstekta och tunnskurna. Rätten blir även mycket bra på t ex älgkött.
8 port
1½ kg benfritt nötkött, t ex rostbiff, fransyska eller innanlår
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
eller 1 kg tunnskuren, färdigstekt rostbiff (kan köpas färdigt i butiken)
2 rödlökar, finhackade
2 msk kapris
Marinad:
2 krukor färsk basilika, hackad
1 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar
½ dl vitt vin
1 tsk flytande honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg köttet i en ugnssäker form. Gnid in salt och peppar. Stick in en köttermometer i köttets tjockaste del. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 60-65 grader. Det tar ca 1½-2 timmar, beroende på köttets form. Låt köttet kallna.
Hacka basilikan i mixer och tillsätt oljan. Blanda med salt, peppar, vitt vin och honung under omrörning.
Skiva rostbiffen tunt. Rulla ev ihop rostbiffen till löst rullade rullar och lägg dem på ett serveringsfat. Strö på finhackad rödlök och kapris. Häll över marinaden. Täck med plastfilm och ställ fatet kallt några timmar. Garnera gärna med färska örter, till exempel timjan.
Servera gärna med t ex hasselbackspotatis, potatisgratäng eller risotto, gröna bönor och blandad sallad.