Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Frasgratinerade lammkotletter, 4 portioner

8-12 dubbla lammkotletter eller skivor av rygg
½ tsk svartpeppar
1 msk smör
1 tsk salt

Frasgratinering:
½ dl riven parmesan eller västerbottenost
½ dl ströbröd
1 dl hackad persilja
1 msk torkad basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk raps- eller olivolja


Gör så här:
Skär små snitt i kanten på lammkotletterna. Peppra och bryn dem på båda sidor. Salta och lägg över dem på ett ugnssäkert fat.

Sätt ugnen på 250 grader. Hacka persiljan i en matberedare .Tillsätt parmesan, ströbröd, basilika och vitlöksklyftor. Häll i oljan och kör till gröna smulor. Fördela smulorna över kotletterna och gratinera dem mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Servera med bakad potatis och tomatsallad.