Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Påsktårta

Rivet skal och saft av 1 apelsin
300 g mandelmassa
3 ägg
2 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl vispad grädde
Kycklingar i marsipan
Påskägg
Fruktbitar


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en ganska låg och vid form.

Riv skalet på apelsinen, dela apelsinen och pressa ur saften. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggen och det rivna apelsinskalet. Rör kraftigt, gärna med elvisp, till en jämn, porös smet. Blanda till sist i apelsinsaften och mjölet blandat med bakpulvret.

OBS! Smeten kan också blandas i en matberedare med kniven monterad. Skär då mandelmassan i små bitar och lägg i allt på en gång och mixa samman.

Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 30-40 min i 175 grader.

Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Fyll med vispad grädde och dekorera med frukt i bitar eller marsipanfigurer och påskägg.