Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Solgul påskkaka

¾ dl flytande matfett
2 dl socker
3 ägg
rivet skal och pressad saft av ½ citron
2 morötter
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

smör och ströbröd till formen

Glasyr:
65 g Desirée färskost 15% eller Philadelphiaost
1 msk smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

strössel med citrussmak


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Rör i citronskal och -saft. Skala och finriv morötterna. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.

Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. 

Blanda osten med florsocker, smält smör och vaniljsocker. Strö över strössel. Bred krämen över kakan. Servera till kaffe.