Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Goda äggvåfflor, ca 8 st

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
100 g smält matfett (eller 1 dl flytande)


Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna något. 
Blanda vetemjöl, salt bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. 
Tillsätt resten av mjölken, äggen och det smälta, avsvalnade matfettet. 
Grädda i våffeljärn, pensla före första laggen.

Variera våfflan:
Tillsätt en matsked torkade örtkryddor i smeten. Servera sedan våfflan som en liten förrätt med creme fraiche, löjrom och dill.

Eller blanda 50 g grovt riven blockchoklad i smeten och servera den med vispad grädde och aprikospuré.