Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Höstveckor

Höstrusk och regn med kyliga vindar som viner runt husknuten… Då är det extra mysigt att kura ihop sig inomhus. Dofterna från spisen gör att vi gärna samlas i köket och umgås under hösten.

Under hösten förvandlas säsongens råvaror från sommrigt, krispigt till kraftigare smakerupplevelser från jordens och skogens skafferi. Svamp och bär, rotfrukter och mustiga smaker söker sig välkommet in i köket under hösten.

Stora stekar och flerpack är ofta ett sätt att spara pengar. Köp t ex ett storpack med köttfärs till bra pris, och spara samtidigt tid genom att tillaga flera rätter samtidigt. Handla smart och ekonomiskt genom att följa våra veckomatsedlar för hösten. Många av råvarorna återkommer i flera recept för att maximalt hushålla med våra resurser.

TIPS!
Tänk på att rotfrukter håller sig extra krispiga och goda om man förvarar dem i kallt vatten i kylskåpet. Skala upp för flera dagar när du ändå håller på.

I menyn till vänster hittar du recept och inköpslistor till fyra av höstens veckor. Gå igenom dem vecka för vecka, och börja sedan om igen med dina favoriter.