Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Fisk i söndagspaket, 4 port

600 g sej-, kolja- eller laxfilé
600-700 g potatis
300 g blandade rotfrukter (2 morötter, 1 palsternacka, 1 bit rotselleri)
1 liten squash
10 cm purjolök
25 g smör
Salt och peppar

Tillbehör:
Dill och citron till servering


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, ansa och strimla rotfrukterna. Skala och skiva potatisen. Koka upp vatten med lite salt och sjud potatisen och rotfrukterna några minuter tills de är nätt och jämnt mjuka (det går också bra att använda överbliven kokt potatis från föregående middag).

Halvera och skiva squashen. Snitta, skölj och strimla purjolök.

Tag fyra bitar smörpapper eller bakplåtspapper. Smöra mitten av pappret.
Lägg potatis och rotfrukter i botten - placera fisken ovanpå och överst squash och purjolök. Salta och peppra, avsluta med en klick smör och vik ihop pappret så att ingen vätska kan rinna ut.

"Baka" paketen i ca 15 minuter på 175 grader värme. Servera med finklippt dill och en klyfta citron och gärna en klick yoghurt eller creme fraiche.