Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Stekt fläskkotlett med fullkornsris och rotfruktskräm, 4 port


4 st fläskkotletter 
1 msk smör
salt och peppar
1 gul lök
2½ dl vatten + 2 msk köttfond
2 msk fransk senap
1 morot
1 liten palsternacka
¼ liten selleri
1 dl creme fraiche

3 dl fullkornsris


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Stek fläskkotletterna under tiden i smör ca 2 minuter på varje sida, salta och peppra. Lägg upp på ett fat.

Skala, hacka och stek löken, häll över köttfonden och tillsätt senapen. Låt koka upp och koka några minuter. Häll det över köttet och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Sjud i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 5 minuter. Häll av vattnet och kör rotfrukterna i en mixer tillsammans med creme fraiche till en krämig puré. Servera med färgglada grönsaker.

Servera kotletterna med ris och rotsakspuré och en färgglad grönsallad!