Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Fisksoppa med ingefära och gräslök

Fisk skall aldrig koka. Bara sjuda. Med det menas att tillagningstemperaturen skall ligga strax under kokpunkten. Kokar fisken blir den hård och torr. 


400 g potatis
1 st purjolök
1 msk smör
2 hönsbuljongtärningar
salt och peppar
1 liten bit färsk ingefära
1 burk (400g) kikärtor (eller hemkokta som du har i frysen)
400 g fiskfilé av hoki eller sej
½ dl hackad gräslök


Gör så här:
Skala potatis, skär dem i cm-stora tärningar. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i en stor gryta. Tillsätt potatisen mot slutet. Häll 8 dl vatten i grytan och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med riven ingefära, salt och peppar.

Skölj kikärtorna i en durkslag och häll sedan i soppan. Skär fisken i småbitar och låt den sjuda med i soppan några minuter.

Vid servering toppar du med den hackade gräslöken och serverar med ett gott bröd.