Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Fisk skall aldrig koka. Bara sjuda. Med det menas att tillagningstemperaturen skall ligga strax under kokpunkten. Kokar fisken blir den hård och torr.
400 g potatis
1 st purjolök
1 msk smör
2 hönsbuljongtärningar
salt och peppar
1 liten bit färsk ingefära
1 burk (400g) kikärtor (eller hemkokta som du har i frysen)
400 g fiskfilé av hoki eller sej
½ dl hackad gräslök
Gör så här:
Skala potatis, skär dem i cm-stora tärningar. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i en stor gryta. Tillsätt potatisen mot slutet. Häll 8 dl vatten i grytan och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med riven ingefära, salt och peppar.
Skölj kikärtorna i en durkslag och häll sedan i soppan. Skär fisken i småbitar och låt den sjuda med i soppan några minuter.
Vid servering toppar du med den hackade gräslöken och serverar med ett gott bröd.