Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kotlettrad med rostade rotfrukter

Om ni har fryst in kotletter tidigare i veckan så tänk på att ta ut dessa från frysen kvällen innan ni ska tillaga måltiden. Kött mår bäst av att tinas i kylen under lång tid för att förhindra att det vätskar sig. Regel är att frysa in snabbt och tina långsamt.


600g hel kotlettrad
salt och peppar
200g skalad morot (2-3 st)
200g kålrot
200g palsternacka (2-3 st)
200g potatis (3-4 st)
3 msk rapsolja
färsk eller torkad timjan
salt och peppar


Gör så här:
Bryn kotlettraden runt om i en stekpanna och lägg i en serveringsform. Sätt ugnen på 100 grader, och stek tills innertemperaturen är 70 grader (kontrollera med köttermometer) ca en timme.

Ta ut kotlettraden ur ugnen, vira in den i folie och låt den vila under tiden rotsakerna blir klara.

Höj ugnstemperaturen till 200 grader.

Skala och skär rotsakerna i lika 2-cm-stora bitar, lägg dem i en djup plåt, slå på oljan, timjan och smaka av med salt och peppar. Rosta i 200 graders ugn ca 20 minuter, rör om var femte minut, kontroller med en tandpetare om de är mjuka.
Skiva kotlettraden och servera med rotaskerna, en god sallad och om så önskas en liten klick kryddsmör.