Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Stek kycklingen i en ugnsfast form tillsamman med sin kryddlag. Rätten passar bra som en varmrätt eller med andra smårätter på en vårbuffé. Om du har möjlighet så tillaga även måndagens fläskanrättning på söndagen. Se recept för måndag.
1 majskyckling
salt och peppar
1 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad citrontimjan
1 dl söt kinesisk soya
½ dl sweet chili
½ burk med vita bönor
800 g potatis
timjan och citron till servering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela kycklingen i bitar, bryn i olja och krydda med salt och peppar.
Skala och hacka vitlöken och blanda med timjan, soya och chili. Häll det över kycklingen och stek i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter, häll över bönorna mot slutet.
Under tiden kan du skala och sjuda potatisen i lättsaltat vatten, dela potatisen i mindre bitar för att korta koktiden.
Vid servering garnera kycklingen med timjan och citron och servera med nykokt potatis.