Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Lång tillagningstid som ni har lagt på söndagen gör att ni har en snabb måltid så här i början på veckan.
600 g rimmat sidfläsk
1 äpple
1 gul lök
½ dl sötsoya
½ dl vinäger
10 st svartpepparkorn
2 st lagerblad
1 gul lök
2 dl köttfond
2 msk fransk senap
3 dl fullkornsris
200 g morötter
1 dl creme fraiche
Gör så här:
Sätt ugnen på 100 grader.
Dagen före servering så anrättas fläsket. Skär snitt i svålen på fläsksidan och lägg i en ugnsfast form.
Skala lök, vitlök och äpple. Hacka vitlöken och skär lök och äpple i grova bitar. Blanda soya och vinäger och häll det tillsammans med lök och äpple över fläsket. Stek sedan i ca 5 timmar på 100 graders värme. Låt svalna och ställ i kylen över natten.
Dag 2:
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden så skär köttet i skivor och värm försiktigt i ugnen.
Värm bara den mängd som går åt till måltiden. Skala och hacka löken och stek den i grytan, tag i senapen efter någon halvminut och slå på den utspäda fonden och låt koka ca 5 minuter.
Servera med riset tillsammans med kokta morötter och en klick creme fraiche.