Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »När ni kokar bulguren så koka så att det räcker tills fredagens sallad. Fisken hoki finns ofta miljömärkt med MSC vilket innebär bland annat att den är fiskad från säkra bestånd.
bulgur (se mängd på paketet plusa på med det som går åt till fredagens sallad)
2 st charlottenlök
2 msk citronjuice
2 msk olivolja
1 paket hokifilé (upptinad)
1 burk krossad tomat
ev rött vin
kalvfond
vitpeppar/lagerblad
timjan eller salvia (torkad eller färsk)
sambal olek (chili)
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka bulgur enligt anvisningar på paketet, tänk på att koka extra till fredagens sallad.
Blanda bulgur med skivad charlottenlök i ringar. Smaksätt med salt, peppar, 1 msk citronjuice och 1 msk olivolja.
Blanda krossade tomater med köttfond, vin och kryddorna.
Lägg fisken i en ugnsfast form och slå blandningen över. Ugnsbaka fisken på 175 grader i 15 minuter.
Servera tillsammans med bulgur.