Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »4 st paprikor, helst röd och orange
8 dl vatten
1 st röd chilifrukt eller sambal olek
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
400 g krossade tomater på burk
2 st tärningar grönsaksbuljong
2 msk färsk timjan, färsk
salt och peppar
200 g rimmat sidfläsk (tillagat från tidigare i veckan)
Gör så här:
Dela och kärna ur paprikan och chilin. Skiva. Smaka på chilin. Är den jättehet så använd bara halva och låt vuxna ta i extra i sin soppa vid servering, om inte alla gillar heta soppor förstås.
Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta. Fräs paprikan och chilin i 5 min. Den ska bli mjuk och brynt men inte bränd. Koka upp 8 dl vatten med buljongtärningarna.
Skala och hacka vitlöken, hacka timjan om du använder färsk. Ta i vitlöken i paprikafräset och fräs i ca 1 min till, i med tomaterna och buljongen. Salta, peppra och koka 5 min. mixa soppan slät. Smaka av med salt. Värm upp och servera med tärnat fläsk och gott bröd.