Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Fiskburgare med rostade rotfrukter och citronkräm

Burgare är alltid burgare. Denna rätt kan tyckas lite krånglig men är värd besväret. Gör burgaren exakt som du vill, extra majonäs eller utan lök. Helt skräddarsydd efter egen smak!


400 g kolja- eller sejfilé
1 gul lök
200 g kokt potatis
2 ägg
3 msk potatismjöl
3 msk gräslök
1-1 1/2 dl mjölk
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
rostade rotfrukter:
potatis, morot, rödbetor, palsternacka
rödlök
flingsalt
matlagningsyoughurt
½ citron
olivolja ev. dill


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med rotfrukterna, så de blir klara samtidigt med burgarna. Skala och skär rotfrukterna i bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja, vänd runt och rosta i ugn, 200 grader, i cirka 20 minuter. Strö över flingsalt.

Burgarna:
Hacka löken i en matberedare eller mixer. Lägg i fisk och potatis. Kör tills det är finfördelat.
Tillsätt ägg, potatismjöl, salt, peppar och gräslök. Kör några sekunder. Sätt igång maskinen och späd med lite mjölk i omgångar. Kör tills färsen får en smidig konsistens.
Forma färsen till platta burgare och stek dem i lite fett på medelvärme 3-4 minuter på varje sida. Servera burgarna med rostade rotfrukter och citrondoftande matlagningsyoghurt.