Fisk i låda med purjolök och spenat,
råris med tomat
800 g fiskfilé typ kolja, sej eller lubb (OBS! Hälften ska bli över till senare i veckan)
2 msk vetemjöl
½ stor purjolök
½ pkt (ca 100 g) spenat
1 knippa dill
2 dl matlagningsgrädde
salt, citronpeppar
2 dl råris
3 tomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fisken i bitar och vänd den i lite mjöl. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Hacka dillen och spenat.
Fördela purjo, spenat och dill på fisken. Häll över matlagningsgrädden. Tillaga mitt i ugnen i 200 grader, 15-20 min.
Koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär tomaterna i små tärningar och tag i dessa när råriset är klart. Rör runt och servera tillsammans med fisken. Servera med en råkostsallad och ett gott bröd.