Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Denna rätt ska ge lite kebabkänsla. Var försiktig med kryddningen så att alla kan äta av rätten. De som önskar kan krydda extra i efterhand.
400-500 g lammfärs
1 gul lök
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk smör
1-2 ½ msk chilipulver (efter smak)
ev 1 krm cayennepeppar
1 tsk finstött kummin
½ 1 msk oregano
1 burk krossade tomater
1 ½ msk tomatpuré
1 ½ msk kinesisk soya
ev 1-2 tsk sambal oelek
gräddfil
½ huvud salladshuvud
½ färsk gurka
1 liten burk majs
1st rödlök
4-8 st pitabröd
Gör så här:
Hacka löken och vitlöken. Stöt kumminen och blanda ihop alla torra kryddor.
Fräs färsen i en gryta med oljan. Låt löken, vitlöken och kryddorna fräsa med på slutet samtidigt som du tillsätter en smörklick.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré. Låt koka sakta under lock 15-20 minuter.
Smaka av färsgrytan med salt och ev sambal oelek om du vill ha mera hetta.
Skär sallad, gurka i strimlor och hacka löken. Blanda inte så kan var och en ta den mängd som passar.
När allt är färdigt servera i varma bröd och avsluta med en klick gräddfil.