Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Lammfärs med sesamfrö i pitabröd med grönsallad

Denna rätt ska ge lite kebabkänsla. Var försiktig med kryddningen så att alla kan äta av rätten. De som önskar kan krydda extra i efterhand. 


400-500 g lammfärs
1 gul lök
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk smör
1-2 ½ msk chilipulver (efter smak)
ev 1 krm cayennepeppar
1 tsk finstött kummin
½ 1 msk oregano
1 burk krossade tomater
1 ½ msk tomatpuré
1 ½ msk kinesisk soya
ev 1-2 tsk sambal oelek
gräddfil
½ huvud salladshuvud
½ färsk gurka
1 liten burk majs
1st rödlök
4-8 st pitabröd


Gör så här:
Hacka löken och vitlöken. Stöt kumminen och blanda ihop alla torra kryddor.
Fräs färsen i en gryta med oljan. Låt löken, vitlöken och kryddorna fräsa med på slutet samtidigt som du tillsätter en smörklick.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré. Låt koka sakta under lock 15-20 minuter.
Smaka av färsgrytan med salt och ev sambal oelek om du vill ha mera hetta.
Skär sallad, gurka i strimlor och hacka löken. Blanda inte så kan var och en ta den mängd som passar.

När allt är färdigt servera i varma bröd och avsluta med en klick gräddfil.