Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Här har ni en god fisk rätt som går att variera. Tanken är att ni ska ha över fisk och potatis från tidigare i veckan. Har ni inte fisk så blanda i lite rökt fisk och har ni inte över potatis så grov-riv skalad potatis och stek det i panna med lite smör och olja. Rulla in detta i smördegen. Tänk på att det bör vara svalt när ni rullar ihop smördegen.
8 st kokta potatisar (från måndagen)
400 g kokt fisk (från söndagen)
½ ask (ca 40g) spenat
½ purjolök
½ fänkål
1 msk rapsolja
1 paket smördeg
salt och peppar
2 dl lätt creme fraiche
dill och persilja
1 citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att riva potatisen på den grova sidan på rivjärnet. Skär sedan grönsakerna i små tärningar. Glöm inte att skölja purjolöken ordentligt (skär på längden). Stek fänkål och purjolök lätt i en panna, dra av från värmen och blanda i spenaten.
Lägg ut smördegen på en platt yta, t.ex. skärbräde gärna med ett smörpapper under. Kavla den eventuellt lite så att den blir ca 40x30cm stor.
Lägg potatisen på 2/3 av smördegen. Fördela den kokta fisken över potatisen och lägg på grönsakerna.
Rulla ihop smördegen till en limpa och lägg över på en plåt med bakplåtspapper på. Pensla med uppvispat ägg och strö över några frö om så önskas (sesam eller vallmo).
Baka av i ugnen ca 30 minuter på 200 grader. Under tiden så gör du en sås på creme fraiche med hackad persilja och dill, smaka av med citron, salt och peppar. Servera med en god sallad.