Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Helstekt majskyckling med korngrynssallad i vinegrättdressing

Majskyckling är en är kyckling som fötts upp på majs istället för enbart kraftfoder vilket annars är det vanliga. De växer långsammare och blir större än vanliga kycklingar, och köttet blir välsmakande och gult. Receptet funkar naturligtvis på vanlig kyckling.

Vill ni spara tid och energi blötlägg korngrynen redan på morgonen innan ni går till jobb eller skola. Då kan ni förkorta koktiden betydligt vid matlagningen.



1 st majskyckling
blandade örter
1 msk rapsolja
salt och peppar
2 dl korngryn
1 st buljongtärning
1 st rödlök
½ gurka
2 st tomater
½ dl kapris
100 g bacon
2 msk osötad senap
1 msk vinäger
2 msk olja


Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Hacka alla örter och blanda dessa med oljan. Gnid in kycklingen med örtoljan och salta och peppra.

Lägg kycklingen i ugnsfastform och stek i ugnen tills kycklingens kött inte är rött. Innertemperatur på mer än 70 grader, det tar ca 40 minuter beroende på storlek på kycklingen.

Under tiden så koka grynen mjuka, gärna tillsammans med en buljongtärning.
Skala och hacka rödlöken. Tärna gurka och tomat. Strimla bacon och stek det i panna och låt fettet rinna av på papper.

Blanda en vinegrett på senap, olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
Blanda alla kokta korngryn med grönsakerna och avsluta med att slå på dressingen. Rör runt och servera tillsammans med en härligt varm majskyckling.