Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »600 g hokifilé
0,5 tsk salt
1 dl vetemjöl till panering
vitpeppar från kvarn
smör
½ purjolök
100 g champinjoner
2 vitlöksklyftor (hackade)
2 dl gräddmjölk
1 dl fiskbuljong
1 msk fransk senap
Grönsaksbulgur:
2 dl bulgur
3 dl buljong
1 morötter
1 bit selleri
1 msk olivolja
Till servering:
salladsskott
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i ca 4x4 cm stora bitar och panera den i vetemjölet. Stek i smör och lägg sedan i ugnsfast form.
Krydda fisken med salt och peppar. Skiva purjolöken och klyfta champinjonerna, stek lätt i panna tillsätt vitlöken mot slutet. Lägg detta på fisken.
Blanda gräddmjölken, buljongen och senap. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är klar.
Lägg bulguren i buljongen. Skala rotfrukterna och skär dessa i små tärningar. Stek rotfrukterna i oljan tills de har fått lite färg. Lägg i den blötlagda bulguren och koka tills all vätska kokat in.
Blanda de frästa grönsakerna med bulguren och servera tillsamman med lite salladsskott.