Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Färsanrättningar är bra när man ska laga mat som ni vill frysa in. Dubbla mängden och lägg den mat som blir över i en bra låda som passar till infrysning.
600 g nötfärs
0,5 ask, ca 20 g, ruccola
1 msk rapsolja
salt och peppar från kvarn
200 g vitkål
1 st gula lökar
1 st palsternackor
1 st citron (saften)
2 dl kycklingbuljong
0,5 ask, ca 20 g, ruccola
2 msk smör
eventuellt crème fraiche
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Stek de rivna morötterna och löken i rapsoljan. Häll på kall buljong och ställ att svalna något.
Krossa cornflakes i en bunke, slå på den avsvalnade buljongen. Blanda ner färsen och äggen. Krydda med salt och peppar. Rulla små rulllader med halv skiva bacon tillsammans med några blad ruccola. För att få fin yta stek biffarna i stekpanna runt om.
Lägg på smörad plåt och stek i ugn i ca 10 minuter. Skär kål i grova klyftor och bryn på bläck i ugnen tillsammans med löken. Skär rotfrukterna i stavar 2 cm långa och koka dessa i buljongen med citronsaften (vitt vin) tills de är mjuka. Slå på buljongen och rotfrukterna på kålen som nu har stått i ugnen ca 10 minuter.
Vid servering, slå av buljongen från grönsakerna i en gryta. Lägg i en klick smör och hackad ruccola. Kör slätt med en stavmixer. Lägg upp grönsakerna i botten, gärna på en djup tallrik. Lägg två rulader och slå på den skummiga buljongen. Ringla eventuellt lite crème fraiche på anrättningen. Servera med en grönsallad.