Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kyckling i låda med rödbetor, selleri, sparris och dragonkräm

4 st kycklingbröst
5 dl kycklingbuljong
2 dl vitt vin
2 st gulbetor
2 st rödbetor
1 st rotselleri
1 knippe sparris
1 st lök
1 st morot
100 g spenat
salt och vitpeppar

Dragonkräm:
2 dl crème fraiche naturell
1 dl hackad färsk dragon
lite citronsaft


Gör så här:
Sätt på ugnen på 180 grader. Skala betorna och sellerin, skär dessa i lagom stora bitar. Stek rotfrukterna och lägg i en ugnsfast form.
Koka upp buljong och vin, häll det över rotfrukterna. Ställ in formen i ugnen.
Bryn kycklingbrösten så att de får en fin färg, lägg de brynta kycklingbrösten tillsammans med de skurna grönsakerna till allt är färdigt.

Låt betorna stå 10 minuter inan ni lägger på kycklingen. (lägg i det som behöver koka längst först). Låt kycklingen stekas färdig till en innertemperatur på ca 70 grader ca 15 minuter.
Vispa crème fraiche fast och rör i dragonen, smaka av med citron, salt och peppar.
Servera i en djup tallrik tillsammans med ett litet dragonkrämen.