Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Snabbmat kan vara många saker, fisk är en av dessa. Köp filéer av fisk och ni har en huvudråvara som är klar på några få minuter. Tillbehören kan varieras, ofta går dessa att förbereda.
4 filéer fjällröding
80 g spenat
300 g färskost
3 äggula
1 purjolök
1 st schalottenlök
0,5 dl vitvin
0,5 lime
0,5 påse saffran
2,5 dl grädde
2 msk smör
1,5 dl avorioris
1 st schalottenlök
1 dl vitvin
3 dl hönsbuljong
0,5 dl blandsvamp
0,5 dl västerbottensost
Gör så här:
Sät ugnen på 175 grader.
Plocka bort alla fiskben ur filéerna med hjälp av en liten pincett eller en näbbtång (finns ofta i verktygshyllan men köp en som bara är till kök och matlagning).
Tvätta och blanchera spenaten. Dela och skölj purjolöken noga. Blanda färskosten med äggulorna och lägg massan i en spritspåse. Salta och peppra fisken. Spritsa i ostmassan till hälften, fyll sedan på med den blancherade spenaten. Spritsa på resten av ostmassan. Kör rödingen i ugnen ca 8-10 minuter.
Finhacka schalottenlök och fräs den lätt i lite smör med saffran. Slå på vitvin och saften av en halv lime. Låt koka ihop tills nästan all vätska dunstat. Slå på grädden och sjud såsen tills 2/3 återstår. Sila såsen och montera till sist i smöret. Rör hela tiden.
Finhacka schalottenlök och fräs den med avorioriset, slå över vitvin och låt koka in. Tillsätt hönsbuljong och låt sjuda långsamt ca 15-20 minuter.
Tillsätt blandsvampen och till sist västerbottensost.
Arrangera såsen och rödingen enligt bilden och garnera med ett ostflarn och färsk timjan. Servera risotton vid sidan om.