Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »½ blomkålshuvud
1 liten gul lök
2 dl potatismos
4 dl buljong
2 dl mjölk
1 dl grädde
100 g bacon
Gör så här:
Skär blomkålen i mindre bitar. Ta gärna i bitarna som ni skar bort från måndagens blomkål. Du kan även ta med andra grönsaker som kan finnas i kylen.
Skala och finhacka löken.
Stek blomkålen och löken i lite smör utan att den får färg.
Slå på buljongen och låt koka tills blomkålen är mjuk. Under tiden skär baconen i cm långa bitar och stek dessa tills de fått färg.
Lägg upp baconen på papper för att fettet ska rinna bort. Låt ligga tills servering.
Tag i mjölk och grädde i soppan, koka upp tillsammans med potatismoset. Mixa alltsammans med stavmixer eller i en blender.
Smaka av med salt och peppar men tänk på att baconet är ganska salt.
Vid servering, häll soppan i en förvärmd kopp. Skär en skiva bröd, rosta gärna detta. Lägg bacon på brödet och servera brödet på koppen.