Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Potatis- och blomkålssoppa med bacon

½ blomkålshuvud
1 liten gul lök
2 dl potatismos
4 dl buljong
2 dl mjölk
1 dl grädde
100 g bacon


Gör så här:
Skär blomkålen i mindre bitar. Ta gärna i bitarna som ni skar bort från måndagens blomkål. Du kan även ta med andra grönsaker som kan finnas i kylen.

Skala och finhacka löken.

Stek blomkålen och löken i lite smör utan att den får färg.

Slå på buljongen och låt koka tills blomkålen är mjuk. Under tiden skär baconen i cm långa bitar och stek dessa tills de fått färg.

Lägg upp baconen på papper för att fettet ska rinna bort. Låt ligga tills servering.

Tag i mjölk och grädde i soppan, koka upp tillsammans med potatismoset. Mixa alltsammans med stavmixer eller i en blender.

Smaka av med salt och peppar men tänk på att baconet är ganska salt.

Vid servering, häll soppan i en förvärmd kopp. Skär en skiva bröd, rosta gärna detta. Lägg bacon på brödet och servera brödet på koppen.