Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Sej är en torskfisk. Den finns dock i större bestånd i våra hav så den kan ätas med gott samvete. Rätten går riktigt snabbt om du har kokat grynen dagarna före.
600 g sejfilé
1 dl vetemjöl
2 msk smör
6 dl kokta hela gryn (korn, råg, vete eller havre)
ca 8 dl buljong till kokning
1½ dl buljong till sås
1½ dl grädde
10 cm purjolök
1 st rödlök
½ ask ruccola (ca 40g)
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg grynen i blöt gärna dagen innan som det ska kokas.
Lägg i en till två buljongtärningar eller motsvarande för mängden vatten.
Skär fisken i större bitar ca 40 g styck. (De små bitarna som inte går at använda spara dessa till fiskterrinnen).
Panera fisken i mjöl för att sedan steka dem lätt i smör.
Tag en ugnsfast form som fylls med kokta korngryn i botten lägg fisken ovanpå.
Strimla purjolök och bryn rödlök fint brun hastigt i grytan för att sedan slå på buljongen och grädden.
Häll gräddblandningen över fisken och ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter på 150 grader.
Vid servering strö rikligt med ruccola som är grovt hackad.