Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Tunnbröd med potatis och skinksallad

4 kokta potatisar
1 liten gul lök
10 cm purjolök (gärna det gröna)
100 g kokt eller rökt skinka
1 msk hackad persilja
1 msk vittvinsvinäger
2 msk god svensk rapsolja
1 msk osötad senap
Salt och peppar
2 bitar hårt eller mjukt tunnbröd


Gör så här:
Skär den kokta potatisen i små tärningar (½cmx½cm stora).

Skala löken och finhacka den tillsammans med purjolöken. Skär skinkan i fina bitar.
Blanda vinäger, olja, senap och persiljan i en bunke, tag i den övriga skurna ingredienserna och blanda väl.

Smaka av med salt och peppar.

Bryt eller skär brödet i mindre bitar, lägg på en serveringsbricka och klicka på potatisallad på varje bit bröd.

Rätten går utmärkt att även servera som tilltugg innan middagen eller som ett mellanmål på eftermiddagen.