Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Fläskytterfilé kallar jag denna styckningsdetalj. Den kallas även fläskhare, benfri kotlett eller restaurangfilé. Ytterfilén går ofta att köpa skuren på längden vilket kan vara ett bra alternativ då man förkortar tiden i ugnen väsentligt. Det viktiga när man steker kött i ugn är att man använder en stektermometer. Gärna med en larmfunktion som indikerar när köttet är uppe i temperatur så du kan slappna av och göra andra saker när köttet är i ugnen.
600 g fläskytterfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 gul paprika
1 grön paprika
1 gul lök
1 rödlök
10 cm purjolök
1 zuccini
1 msk rapsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär bort eventuell sena från köttet och bryn runt om i stekpanna.
Salta och peppra och stek färdigt ugn på 150 grader till en innertemp på 67 grader.
Under tiden gör du i ordning alla grönsaker och skär dessa i strimlor. Stek samtliga grönsaker, börja med de hårda grönsakerna som rotfrukter och lök, avsluta med mjuka som paprika och tomat.
Till sist blanda i groddarna och salta och peppra efter smak. Hacka gärna i någon färsk ört om så önskas.
När köttet är färdigstekt i ugnen tar du ut det och låter det vila en stund. Därefter skär du köttet i skivor till serveringen.
Vispa ut formen som köttet har stekt i med lite buljong och red av med lite majzenamjöl om så önskas i en gryta.