Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »3 dl hela gryn av råg, korn, havre eller vete
ca 5 dl grönsaksbuljong
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3-4 msk rumstempererat smör
1 dl riven lagrad svensk ost, präst eller svecia
svartpeppar
200 g svamp, champinjoner, kantareller eller karl johan
100 g spenat
Gör så här:
Koka upp buljongen.
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull.
Rör i grynen och häll på den varma buljongen. Låt otton koka på svag värme med lock ca 20 min.
Späd med buljongen under kokningen om så behövs. När grynen känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Rör ner smörklickar, ost och peppar.
Stek svampen i en klick smör, t ex Karl Johan svamp, kantareller eller champinjoner.
Tag av från värmen och rör ner spenat. Servera som vegetarisk rätt eller stek med lite rökt sidfläsk om så önskas.