Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Sill och lax till påsk

Fisk som under fastan räknades som vardagsmat är idag en viktig del av påskaftonsmåltiden då vi äter sill, böckling, Janssons frestelse och lax i olika former.

Men lax passar bra året om både som festmat och vardagsmat. Stekt eller kokt, kall eller varm, i soppor eller såser, på spett eller mald till biff, ja lax kan man äta när som helst och hur som helst! Lax uppskattats både av ung som gammal till och med de allra minsta brukar tycka om lax. När det är dags att fira och om ska bjuda många är det enkelt att ugnssteka hela laxsidor i ugnen med smakrika kryddor och goda fyllningar.

Den färska laxen som vi hittar hos fiskhandlaren idag är framför allt odlad. Vad som skiljer den odlade laxen från den vilda kan man läsa om på www.svenskfisk.se.

Läs gärna mer under påskmaten där vi presenterar ett urval av läckra påskrecept, flera med lax och sill!

Tillbaka>>>