Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Omelett, 4 port 

Fyllningen kan naturligtvis variera till det som finns hemma. Skinka, rökt kalkon, rivna morötter och ost. Låt fantasin flöda!


6-8 ägg
3 msk vatten
1 krm salt
20 g smör
4 skivor (ca 125 g) kallrökt lax 
2 msk hackad persilja
1/2 dl kesella
4 skivor vitt bröd


Gör så här:
Börja med att göra i ordning fyllningen; laxkrämen eller den fyllning som just ni har valt.

Strimla laxen och hacka persiljan fint. Blanda med Kesella. Smaka av med salt.

Vispa samman ägg, vatten och salt. Stek i matfett i en teflonpanna. Låt omeletten vara lite krämig i mitten. Klicka laxkrämen på omeletten.

Vik ihop och servera på bröd tillsammans med en god sallad.