Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kyckling med grönsaksris
och krämig lök- och kaprisröra, 4 port

500-600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
2 msk flytande matfett
½ tsk spiskummin (kan uteslutas)
½ tsk paprikapulver (kan uteslutas)
2 dl ris (koka enligt förpackningen)
100 g gröna bönor
½ zucchini
1 st gul lök
1 dl creme fraiche
½ dl kapris
½ dl osötad senap
½ rivet äpple


Gör så här:
Sätt på ugnen på 150 grader. Lägg kycklingfileérna i en ugnsfast form och pensla över flytande matfett blandat med kryddorna.

Ställ in formen med kycklingen i ugnen i ca 15-25 minuter. Tiden kan variera beroende på tjocklek, använd stektermometer för bästa resultat och värm kycklingen till 72 grader i innertemperatur. Titta på köttsaften som ska vara genomskinlig när den är klar.

Rosta löken hastigt i panna. Lägg löken i en skål att svalna. Blanda löken med kapris, senap, rivet äpple och creme fraiche. Smaksätt med salt och peppar.

Koka riset enligt anvisningar på paketet.

Skär grönsakerna i små bitar. Stek grönsakerna hastigt i panna. Blanda riset med grönsakerna vid servering.

Servera kycklingen tillsammans med riset och lägg på en klick med röran på anrättningen.