Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Marinerad kalvstek
med kapris och korngryn, 4-5 port

För snabbkokning av ris eller korngrynen så blötlägg dessa på morgonen, det halverar koktiden.



600 g kalvstek av innanlår eller liknande
salt och peppar

Marinad:
honung
balsamicovinäger
japansk soya
röd chili
2 msk rapsolja
rivet skal av en ½ citron

Garnering:
2 msk kapris
salt och peppar
1 citron
2 msk hackad persilja
200 g korngryn eller ris


Gör så här:
Rör ihop marinaden. Putsa kalvsteken från eventuella hinnor. Nu ska du ha en jämn och fin stek då schnitzlarna är bortskurna från steken.

Häll marinaden i en tättslutande plastpåse och lägg sedan i steken. Marinera i ca 2 timmar i kylskåp.

Sätt ugnen på ca 120 grader. Torka av marinaden från steken och bryn den runt om i en stekpanna med lite olja.

Salta och peppra runt om. Lägg steken i en ugnsfast form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Ugnsstek sedan till den har en innertemperatur av 63 grader för att få ett saftigt rosa kött. Det tar ca 1-1,5 timme beroende på vilken ugn man har. Lägg steken i en tättslutande förpackning tills den ska serveras.

Vid servering skär upp tunna skivor och lägg i en serveringsform. Strö över kaprisen och ev. steksky som blev vid ugnsstekningen. Garnera med citron och hackad persilja.

Servera med kokt korngryn eller ris som kokats enligt anvisningarna på paketet.