Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Fisklasagne med broccoli, 4-5 port

Detta recept går utmärkt att variera med olika fiskar och grönsaker. Lax med spenat och fetaost är en god variant.


ca 500 g fiskfiléer (kolja, kummel, sej etc.)
1 gul lök
1 pkt (0,5 gram) saffran
2 vitlöksklyftor
10 dl fiskbuljong
3 dl gräddmjölk
3 msk smör
4 msk mjöl
100 g riven ost
200 - 300 g broccoli
salt, vitpeppar
ca 8 lasagneplattor (gärna ett paket färska plattor)


Gör så här:
Skär bort alla ben från fisken (be fiskhandlaren om hjälp). Skär filéerna i mindre strimlor och salta och vitpeppra. Lägg dessa åt sidan.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Smält smör i en kastrull. Fräs lök, vitlök och saffran. Rör ned vetemjölet och späd med fiskbuljongen, lite i taget, och avsluta med grädden. Låt koka i 10 minuter.

Smaka av med ost, salt och vitpeppar. Finhacka broccolin.

Smöra en ugnsform. Häll på rikligt med sås på botten av formen, lägg på lasagneplattorna, häll därefter på mera sås. Lägg på fiskfiléer och broccoli. Upprepa proceduren tills filéerna och broccolin är slut. Avsluta med sås överst.
Gratinera i ugn på 225 grader i ca 35 minuter.

Servera med en krispig grönsallad och färska svenska tomater.